Mediation is zinvol als je er door met elkaar te praten niet meer uitkomt. Het is een andere manier om conflicten samen op te lossen zonder tussenkomst van een rechter. En dat kunnen conflicten van allerlei aard zijn. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding, een zakelijk geschil, burenruzie, samenwerkingsproblemen in teams of een geschil met een gemeente of andere instantie. Herken je jezelf in een dergelijke conflictsituatie en kom je er door met elkaar te praten niet meer uit? Dan kan mediation een oplossing bieden.

Mediation is zinvol:

  • Als je allebei wilt werken aan een oplossing.
  • Als je nog wel met elkaar wilt praten, maar het niet eens kunt worden
  • Als je niet meer met elkaar praat, maar wel graag het conflict wilt oplossen.
  • Als je ondanks het conflict wel een goede relatie wilt onderhouden. Denk hierbij aan ouders die scheiden maar die in het belang van de kinderen een ouderschapsplan op willen stellen.
  • Als je invloed wilt hebben op de uiteindelijke afspraken en niet wilt dat een rechter dit voor je beslist.

Wat doet een mediator?

Een mediator is neutraal en onpartijdig en brengt de belangen van alle partijen in kaart. Op basis daarvan begeleidt de mediator de gesprekken om zo tot een oplossing te komen die stand kan houden en waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Hoe langt duurt een mediationtraject?

Mediation bestaat uit een aantal gesprekken tussen de partijen en de mediator. Hoeveel gesprekken nodig zijn, is afhankelijk van de situatie en de betrokken partijen. Tijdens het eerste gesprek (het intakegesprek) wordt dit besproken en een planning gemaakt.

Bij "Hoe werken wij?" lees je meer over onze manier van werken.

divider

Contactgegevens

Diepenveenseweg 28
8121 PN Olst

06 54  26 40 25

 

 

KvK nummer: 56757662

BTW nummer: 153449627B01

adr